BRAM SCHOUW, REGISSEUR
Bram Schouw, regisseur

Biografie

Bram Schouw (Den Haag, 1979) studeerde cum laude af aan de HKU in Utrecht. Zijn afstudeerfilm MARRIAGE was de officiële opening film van het Curta Cinema Rio de Janeiro in 2005. In 2007 regisseerde hij samen met Marcel Roijaards het theaterstuk BACKSPACE voor het theaterfestival Cinéma et Justice, georganiseerd door de Franse ambassade en Amnesty International. Zijn tweede korte film IMPASSE ging in wereldpremière op de Tokyo International Film Festival 2008 als onderdeel van Stories On Human Rights met korte films van regisseurs als Hany Abu-Assad, Marina Abramovic en Apichatpong Weerasethakul. Het project werd geselecteerd voor gerenommeerde filmfestivals in New York, Sarajevo en Parijs. IMPASSE kreeg een Special Mention op het International Amsterdam Film Festival en won de NFTVM Vers Award. Bram Schouw regisseerde de One Night Stand NINA SATANA en een aantal afleveringen van veelgeprezen tv-series als OVERSPEL en VAN GOD LOS. Voor de korte film SEVILLA ontving hij in 2012 een Gouden Kalf. De film ging in première op het festival van Clermont-Ferrand, werd geselecteerd voor meer dan 100 internationale filmfestivals, won meerdere prijzen en werd opgenomen in de top-10 films van Vimeo in 2014. BROERS is zijn eerste speelfilm.
www.bramschouw.com

Marcel Roijaards - Scenarist
Marcel Roijaards, scenarist

Biografie

Marcel Roijaards (Den Haag, 1966) studeerde aan de toneelschool Studio Herman Teirlinck te Antwerpen en werkte als acteur bij Nederlandse en Belgische theatergezelschappen zoals RO Theater, De Appel en Het Gebroed. Na enige tijd besloot hij om te gaan regisseren en schrijven. In 2012 werd zijn debuutroman REBEL MET VLEUGELS uitgegeven door Querido. Zijn moderne versie van het Icarus verhaal werd alom geprezen en verscheen in Italië en Nederland. Het boek werd door de Nederlandse pers tot een van de beste jeugdromans van 2012 verkozen. Marcel schreef verschillende korte films, waaronder SEVILLA, geregisseerd door Bram Schouw. Deze film won een Gouden Kalf en was het begin van de samenwerking met producent BALDR Film. BROERS is zijn eerste speelfilmscenario.
www.marcelroijaards.nl

Katja Draaijer
Katja Draaijer, producent
Frank Hoeve - BROERS de film
Frank Hoeve, producent
BALDR Film Amsterdam - BROERS

BALDR Film

BALDR Film (2012) is het in Amsterdam gevestigde productiebedrijf van Frank Hoeve en Katja Draaijer. Zij richten zich op het ontwikkelen, produceren en coproduceren van uitdagende hoogwaardige fictiefilms en documentaires voor de internationale markt. Dit doen zij met een select aantal filmmakers met een onderscheidende persoonlijke signatuur.
Na de oprichting van BALDR film hebben Frank en Katja de korte film SEVILLA van regisseur Bram Schouw en scenarist Marcel Roijaards geproduceerd, deze werd bekroond met een Gouden Kalf en werd vertoond op meer dan 100 filmfestivals wereldwijd.

Zij produceerden diverse prijswinnende One Night Stand-films, waaronder VOOR EMILIA van Martijn Maria Smits, IN VRIJHEID van Floor van der Meulen en HORIZON van Giancarlo Sanchez. Deze laatste werd vorig jaar bekroond met het Gouden Kalf voor beste televisiedrama.
BALDR Film produceert tevens documentaires, de IDFA-genomineerde documentaire THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING van Morgan Knibbe, winnaar van de Gouden Kalf Best Lange Documentaire. Deze film was ook de Nederlandse inzending voor de Oscars 2016.

Op dit moment zijn de volgende films in productie: ETGAR KERET – BASED ON A TRUE STORY van Stephane Kaas en de Deens – Zweeds – Nederlandse coproductie BETWEEN TWO WORLDS van Armadillo-regisseur Janus Metz (Grand Prix Semainde La Critique Cannes).
BALDR Film is lid van Ateliers du Cinéma Européen (ACE-netwerk), European Documentary Network (EDN), EAVE, Film Producenten Nederland (FPN), Dutch Academy for Film (DAFF) en de European Film Academy.
www.baldrfilm.nl